luni, 30 mai 2011

Mesaj "clar" pentru sarbi

Din intamplare, in lista mea de personalitati pe care le urmaresc pe Twitter se afla si Anders Fogh Rasmussen, Secretar General al NATO.

De pe contul domnului Rasmussen a aparut un mesaj care se vrea un sfat pentru binele sarbilor: Clear message to Serbian people: your future lies within a positive and fruitful cooperation with the #EU and #NATO.

Viitorul Serbiei depinde doar de cooperarea cu UE si NATO? Exista o singura varianta pentru bunastarea populatiei? Oare un astfel de mesaj a fost adresat si Romaniei?

Nu vreau sa fiu carcotas si sa incep sa desfiintez aceste institutii mamut ale lumii. Nu vreau sa fiu nici ipocrit si sa nu recunosc avantajele pe care aceasta cooperare ne-a adus-o. Insa, Vestul trebuie sa promoveze democratia, dreptul de a alege. Sensul mesajului nu ma duce cu gandul la aceste principii. Si nu cred nici in prietenia cu forta. (I can assure that today #NATO is a friend of the Serbian people. You shouldn't suffer from mistakes made in the past, urmatorul tweet al domnului Rasmussen).

Si acum ma intreb. Va ajung globalizarea si in "kafanele" sarbesti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu