sâmbătă, 31 mai 2008

Pronosticuri - Alegeri Locale 2008

Iata pronosticurile mele privind alegerile locale din acest an in cateva localitati importante.

Timisoara - Primar - Gheorghe CIUHANDU
Presedinte CJ - Ilie SARBU
Constanta - Primar - Radu MAZARE
Presedinte CJ - Nicusor CONSTANTINESCU
Iasi - Primar - Gheorghe NECHITA
Presedinte CJ - Traian DOBRE
Craiova - Primar - Antonie SOLOMON
Presedinte CJ - Radu BERCEANU
Cluj-Napoca-Primar - Emil BOC
Presedinte CJ - Alin TISE
Ploiesti - Primar - Andrei VOLOSEVICI
Presedinte CJ - Mircea COSMA
Bucuresti - Primar - Vasile BLAGA

Technorati tags:

Alegerile locale din Bucuresti

Cele mai asteptate alegeri locale din tara sunt cu siguranta cele ce vor avea loc in capitala tarii. Anul acesta se vor duela pentru functia de primar al Bucurestiului, printre altii, Sorin Oprescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban, Cristian Diaconescu si Cozmin Gusa.


Sorin Oprescu


Senator in Parlamentul Romaniei si un chirurg recunoscut, Sorin Oprescu isi doreste sa detina postul de primar general al capitalei in urmatorii patru ani. Chiar daca acum nu mai este sustinut de niciun partid, candidand independent, el este favoritul
sondajelor facute in campania electorala. Programul sau pentru urmatorii 4 ani contine reforma administrativa, un plan de dezvoltare a infrastructurii rutiere, elaborarea unui master-plan energetic al capitalei, infiintarea Politiei Animalelor, elaborarea unui ghid cultural al Bucurestilor, constructia unui nou “Spital Municipal”, refacerea centurii verzi a Bucurestiului, finalizarea lucrarilor primei statii de epurare a apelor uzate.(SITE, CLIP ELECTORAL)


Vasile Blaga


Liderul democrat-liberal a fost desemnat de catre membrii partidului sa intre in cursa pentru Bucuresti. Poate avea ca avantaj faptul ca are experienta in administratie. A fost prefect al judetului Bihor si Ministru de Interne. In cazul in care va castiga alegerile promite ca va infiinta 100 de mii de noi locuri de parcare, transport public de calitate, sigur si ieftin, centura verde a capitalei, curatarea si amenjarea lacurilor, renovarea teatrelor, muzeelor, monumentelor, terenuri de sport in cartiere, un nou canal colector, mai multe gradinite, o comunicare mai buna cu primarii de sectoare.( SITE)

Ludovic Orban

Actualul ministru al Transporturilor este candidatul liberal pentru functia de primar al capitalei. A ocupat pentru aproximativ 3 ani functia de viceprimar al Bucurestiului. Sloganul sau electoral este "Punem Bucurestiul pe roate!" iar planul sau pentru Bucuresti contine finalizarea Pasajului Basarab, dezvoltarea de alternative de traversare a Bucurestiului de la nord la sud, pe axe noi, transport public sigur, confortabil si rapid, realizarea, in 8 ani, a 18 noi parcuri in Bucuresti, extinderea retelelor de apa si canalizare in tot Bucurestiul, amenajarea in scop turistic si de agrement a salbei de lacuri de pe raul Colentina, realizarea planului cadastral al Bucurestiului( SITE )

Cristian Diaconescu

Social-Democratii isi doresc de mult timp sa obtina Primaria capitalei iar acum si-au pus toate sperantele in Cristian Diaconescu. Fost ministru al Justitiei in Cabinetul Nastase, acesta are ca obiective privind Bucurestiul, cultura Bucurestiului integrata in circuitul cultural international, transformarea Bucurestiului intr-un oras model la nivel international in ceea ce priveste prevenirea criminalitatii, lupta anti-terorism, stabilirea si semnarea unui Memorandum de Parteneriat intre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti-Sindicatele din Educatie-Asociatiile de parinti si cele 6 Primarii de sector concentrat asupra stabilirii obiectivelor comune in domeniul dezvoltarii mediului educational din Bucuresti, evaluarea patrimoniului si aplicarea cu fermitate a legii in acest domeniu, cresterea confortului, sigurantei si vitezei in sistemul de transport din Bucuresti, continuarea in ritm accelerat a retrocedarilor de proprietati. ( SITE, CLIP ELECTORAL )


Cozmin Gusa


Presedintele PIN-ului isi incearca si el norocul pentru functia de edil a capitalei. Promite ca in cazul in care va iesi castigator va rezolva problemele bucurestenilor privind lipsa parcarilor, curatenia, lipsa gradinitelor, poluarea, criza locuintelor, costul caldurii si a apei calde, traficul aglomerat si coruptia din administratia locala. Sloganul sau electoral este "Ne-am saturat cat ne-au furat". (SITE, CLIP ELECTORAL)

Technorati tags:

vineri, 30 mai 2008

Din Cimis pana-n Caras

Laura Laurentiu
Din Cimis pana-n Caras este titlul celui mai recent album al interpretei de muzica populara din Banat, Laura Laurentiu. Este un album de folclor exceptional ce contine 14 nestemate banatene, 2 sarbe oltenesti intr-o interpretare de exceptie a artistei si un de doi carasan interpretat la saxofon de Doru Taranu.
Si de aceasta data Laura Laurentiu a demonstrat ca respecta valorile traditionale din Banat si incearca sa le promoveze asa cum stie ea mai bine, si anume prin patimasul cantec banatean. Versurile sunt de o rara sensibilitate iar linia melodica te face sa simti cu adevarat lumea arhaica a satelor din pusta ori din muntii Banatului.
Tot la superlativ ma voi referi si la instrumentistii care si-au demonstrat talentul reusind alaturi de interpreta sa ne ofere un album de exceptie. Ii felicit pe Vukomir Radanov(armonica), Doru Taranu(saxofon,fluier si sopran), Cristi Balteanu(vioara), Ionica Stiopon(acordeon), Nelu Pauser(braci), Marcel Gherga(contrabas) si Mihaita Sitaru(tambal). Din cate vedeti s-au folosit numai instrumente traditionale si specifice zonei si iata ca mai sunt persoane care nu fac compromisuri in muzica banateana, incercand sa o pastreze curata asa cum a fost transmisa din generatie in generatie.
Din punctul meu de vedere, piesa de rezistenta a albumului este doina "Iau siupagu si cotranta" care , ascultand-o, cu greu te poti stapani fara a varsa macar o lacrima , gandindu-te la o persoana draga, mama ori bunica, care acum nu mai este langa tine. Oare cine poate ramane indiferent cand aude versurile: "La poarta de rai pe prag, coase la ingeri ciupag" ?
O alta piesa superba de pe album este "Asta-i brau'". Este o melodie care te imbie la joc, si nu la orice joc ci la braul banatean. Ce poate fi mai frumos decat sa vezi paorii de la sat imbracati in port popular purtand falosi braul? Si daca esti mai patimas si te incumeti sa joci si tu, cu siguranta te vei indragosti de Banat si banateni. Si cu siguranta aceasta melodie a Laurei se incadreaza intr-o lista a celor mai frumoase brauri care iti dau acest sentiment.
Pentru ca tot vorbeam de patimasi, trebuie sa vorbim de rachie si de birtul din sat. Dar ce se intampla atunci cand rachia-i prea multa si trebuie sa te intorci de la birt acasa? Ascultati "La birtul din sat" si veti vedea...
Laura Laurentiu s-a gandit si la iubitorii de sarbe, "Vineri, in pucerea noptii" cu greu putand lasa pe cineva sa stea pe scaun. In melodie veti afla povestea unei tinere perechi de indragostiti intr-o noapte de primavara. Tin sa laud in aceasta piesa prestatia lui Vukomir Radanov la armonica, care da un farmec aparte melodiei. Jucand aceasta sarba, te gandesti simultan la doua locuri, si la frumoasa zona a Mehedintiului dar si de partea cealalta a Dunarii , la romanii nostri din Serbia.
Se stie faptul ca banateanu-i falos, patimas si omenos. Acest lucru ne spune si Laura in prima melodie a albumului, "Din Cimis pana-n Caras". Pentru cei care nu cred , sa asculte aceasta melodie si sa o creada pe cuvant pe interpreta pentru ca nu este nici o minciuna in versurile sale.
Va las pe dumneavoastra sa descoperiti si celelalte piese de pe album, recomandandu-l cu caldura tuturor iubitor de folclor autentic. Si poate cine stie poate mai aducem si alti "ratacitori" pe drumul cel bun.
In final, tin sa o felicit pe Laura Laurentiu pentru acest album excelent si am convingerea ca va mai scoate de acum inainte foarte multe albume la fel de bune ca "Din Cimis pana-n Caras"!


Technorati tags:

luni, 26 mai 2008

Alegerile locale din Ploiesti

Ploiestenii vor vota pe 1 iunie candidatul favorit pentru a ocupa functia de primar in urmatorii 4 ani. Pentru aceast post se vor confrunta Andrei Volosevici, Daniel Savu, Gratiela Gavrilescu si Radu Socoleanu.
In aceeasi zi, in intregul judet vor avea loc si alegerile pentru sefia consiliului Judetean. Miza este foarte mare, deoarece Prahova este cel mai bogat judet al tarii dupa Bucuresti. Principalii contracandidati sunt Mircea Cosma, Florin Anghel,Nicolae Alexandri si George Nastasia.


Andrei Volosevici


Pentru primaria Ploiestiului, PDL-ul a decis , spre surprinderea multora, sa-l propuna pe necunoscutul avocat Andrei Volosevici in defavoarea viceprimarului Radu Socoleanu. Principalele proiecte prezentate in campanie au fost legate de modernizarea infrastructurii, extinderea si modernizarea retelei de canalizare sau monitorizarea poluarii.( CLIP ELECTORAL, SITE )

Daniel Savu

Dupa lupte interne in interiorul partidului privind nominalizarea candidatului pentru primaria municipiului Ploiesti, membrii filialei judetene PSD Prahova s-au oprit asupra lui Daniel Savu. Senatorul si-a fixat ca prioritati transparenta totala in activitatea Primariei, reparatii si modernizari la scolile si gradinitele din Ploiesti, siguranta cetateanului si serviciul de salubritate. Printre punctele slabe enumeram faptul ca a fost ofiter in SRI si ca numele sau apare in dosarul de coruptie "Distileria".(SITE )

Gratiela Gavrilescu

Liberalii prahoveni au decis ca Gabriela Gavrilescu sa reprezinte partidul in cursa pentru Primaria Ploiesti. Deputata a Partidului National Liberal a ocupat functia de viceprimar al Ploiestiului timp de 3 ani, timp in care a coordonat activitatea mai multor departamente. In cazul in care va iesi castigatoare, va consolida si moderniza Halele Centrale, va regulariza paraul Dambu, va moderniza spitale, parcuri si arena Ilie Oana si va reface fatadele blocurilor demarand proiecte pentru reabilitarea termica. ( SITE )

Radu Socoleanu

Radu Socoleanu candideaza din partea Partidului Noua Generatie pentru a castiga functia de primar al municipiului Ploiesti. Acesta si-a dat demisia din PDL la scurt timp dupa ce Andrei Volosevici a fost desemnat candidatul acestui partid. Din 2004 ocupa functia de viceprimar, fiind considerat de ploiesteni foarte activ ocupandu-se de multe probleme pe plan local. Principalele obiective pentru mandatul de primar sunt inverzirea orasului, rezolvarea problemelor de trafic, locuri de parcare conform normelor europene si infrastructura cartierelor. Sloganul sau electoral este "Stiu, pot, vreau!" ( SITE )

Mircea Cosma

Mircea Cosma candideaza pentru sefia Consiliului Judetean din partea Partidului Social Democrat. Acesta isi doreste un nou mandat dupa ce a mai ocupat functia intre ani 2000 si 2004. Printre realizarile sale se numara aparita parcurilor industriale in judet, declararea orasului Azuga-statiune de interes national, 114 km drumuri judetene noi, alimentari cu apa si gaze in mai multe localitati prahovene si repararea a 60 de scoli. Proiectele sale pentru urmatorii 4 ani sunt realizarea infrastructurii de transport secundar pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti-Brasov, introducerea alimentarii cu apa potabila in toate localitatile judetului Prahova pana in anul 2011, tratarea apelor reziduale, cresterea numarului locurilor de munca, constructia de noi locuinte si protectia mediului si depozitarii deseurilor.( SITE

Florin Anghel

Fondatorul partidului PNDC si actualul presedinte al Consiliului Judetean Prahova va incerca sa-si pastreze functia in urmatorii 4 ani. Printre punctele slabe ale lui Florin Anghel se evidentiaza traseismul politic. Sloganul sau electoral este "Fapte, nu vorbe!". ( SITE, CLIP ELECTORAL )

Nicolae Alexandri

Partidul National Liberal l-au desemnat pe Nicolae Alexandri pentru sefia Consiliului Judetean Prahova. A ocupat functia de subprefect dar si de subprefect al judetului Prahova. Este unul dintre apropiatii lui Dinu Patriciu, detinand actiuni la o firma a cunoscutului om de afaceri.( CLIP ELECTORAL )

George Nastasia

George Nastasia este propunerea PDL-ului pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Un punct slab este acela ca este cunoscut mai mult pe Valea Prahovei. A ocupat functia de directorul al sucursalei RAAPPS Sinaia.


Technorati tags:

joi, 22 mai 2008

Alegerile locale din Cluj

Alegerile locale din anul 2008 au in municipiul Cluj-Napoca si judetul Cluj o miza uriasa. Investitiile din ultimii ani si cresterea economica au urcat judetul pe un loc fruntas. Banii vor fi din ce in ce mai multi iar interesele din jurul primariilor cresc direct proportional. Pentru primaria Clujului se vor confrunta Emil Boc, Gheorhe Funar si Manuel Chira iar pentru sefia Consiliului Judetean, Marius Nicoara, Alin Tise si Vasile Soporan.

Emil Boc

Presedintele Partidului Democrat Liberal si actualul primar al municipiului Cluj-Napoca candideaza pentru a-si pastra functia pentru inca 4 ani. Detine aceasta functie din 2004 si este favoritul principal in cursa electorala, fiind cotat cu peste 50% din voturi. Nu s-a evidentiat in acesti 4 ani prin mari reusite din punct de vedere administrativ dar datorita unui discurs bun si mediatizarii din presa reuseste sa stranga foarte multe voturi din partea clujenilor.

Gheorghe Funar

Gheorghe Funar este candidatul Partidului Romania Mare la primaria Clujului. Senatorul a mai ocupat aceasta functie timp de 12 ani intre 1992 si 2004, timp in care s-a remarcat mai ales prin discursul sau nationalist si antimaghiar. Are mici sanse sa castige si datorita faptului ca partidul sau se afla in picaj si datorita faptului ca in timpul mandatelor sale mai mult a blocat venirea investitiilor in oras.

Manuel Chira

Partidul National Liberal a ratat din start aceasta campanie electorala pentru Cluj-Napoca. Sefii liberali au hotarat pe ultima suta de metri ca reprezentantul lor sa se numeasca Manuel Chira. Manuel Chira este un medic cunoscut dar nu are sanse prea mari pentru a castiga in fata lui Emil Bloc. A declarat ca va accepta postul de consilier local in cazul in care nu va castiga.

Marius Nicoara

Daca pentru postul de primar, liberalii nu au prea multe sanse, pentru Consiliul Judetean l-au aruncat in cursa pe actualul presedinte Marius Nicoara. Detine acest post din anul 2004 si in acest timp a reusit sa aduca celebra firma Nokia la Jucu. In ultimul sondaj se afla in fata celorlalti contracandidati cu cateva procente.

Alin Tise

Finul lui Emil Bloc, Alin Tise este candidatul democrat-liberalilor la sefia Consiliului Judetean. Avocatul in varsta de doar 34 de ani a mai ocupat functia de prefect in perioada 2005-2007. Proiectele sale de atunci s-au bazat pe debirocratizare si eficientizarea administratiei. Si acum promite clujenilor o descentralizare reala.


Vasile Soporan


PSD-ul are mici sanse de a obtine un scor bun la Cluj. Daca la primarie candidatul lor are sanse infime, nici in cazul Consiliului Judetean situatia nu este mai buna. Propunerea social-democratilor se numeste Vasile Soporan. Deputatul a mai fost prefect intre anii 2001 si 2004. Printre punctele slabe se numara faptul ca a fost acuzat ca ar fi colaborat cu Securitatea. Printre promisiunile sale se numara crearea de facilitati pentru micii investitori si gasirea de solutii pentru cresterea veniturilor populatiei.

Technorati tags:

miercuri, 21 mai 2008

Antenele nu, Pro Tv nu, TVR nu....BBC da

DSC00059
Daca noi nu reusim sa ne promovam tara din punct de vedere turistic facand fixatie pe niste obiective turistice obosite si aglomerate, postul de televiziune britanic BBC va filma in Clisura Dunarii pentru un serial despre migratia din Africa. Jurnalistii englezi au filmat intr-o pestera, unde s-a descoperit o mandibula veche de peste 30 000 de ani.

Chiar daca nu este un documentar propriu-zis despre Clisura Dunarii, BBC-ul va reusi intr-o mica parte sa arate frumusetea acestei regiuni, uitata de guvernantii de la Bucuresti. Promovarea Clisurii ar putea o aduce o dezvoltare infloritoare in Sudul Banatului dar pana atunci localnicii trebuie sa se descurce cu veniturile obtinute din strainatate sau cele obtinute din piscicultura.

Guvernul Romaniei impreuna cu cel de la Belgrad ar putea schimba radical viata acestor oameni si nu ar lasa ca aceste taramuri mirifice sa ramana uitate. Poate in urma alegerilor locale, Consiliul Judetean Caras Severin ar putea aduce fonduri europene necesare imbunatatirii infrastructurii dar si incurajarea localnicilor cu posibilitati sa investeasca in turism. Ramane de vazut ce se va intampla in viitor. Pana atunci ramanem cu cele cateva imagini oferite de BBC telespectatorilor sai.

Update: Postul de televiziune PRO TV a facut de curand un documentar despre Bazias si Oravita

Technorati tags:

duminică, 18 mai 2008

Alegerile locale din Craiova

In Banie pe 1 iunie vor avea loc alegeri locale. In capitala Olteniei, Craiova, va avea loc confruntarea pentru postul de primar iar in tot judetul Dolj, confruntarea pentru sefia Consiliului Judetean. Pentru postul de primar candideaza printre altii Antonie Solomon, Ion Groza si Gheorghe Nedelescu iar pentru cel de presedinte al Consiliului Judetean, Radu Berceanu si Ion Prioteasa par favoritii alegatorilor.

Antonie Solomon

Actualul primar din Craiova isi doreste pentru inca 4 ani aceasta functie. Candidadeaza din partea Partidului Democrat Liberal si pare favorit in aceasta cursa, multi considerand ca va castiga din primul tur. Sloganul sau in campania electorala este: "Multumesc Craiova! Mergem mai departe!".

Ion Groza

Liberalul Ion Groza este un alt candidat pentru a obtine mandatul de primar. Subprefectul judetului Dolj intre anii 2005 si 2006 a incercat sa-si faca imagine printr-o tombola in randul craiovenilor. Acestia au completat un "Contract cu cetateanul" unde trebuiau sa se dea cu parere in privinta problemelor din oras. Marele premiu a fost un autoturism Peugeot 107.

Gheorghe Nedelescu

Candidatul social-democratilor se numeste Gheorghe Nedelescu si este viceprimarul Craiovei. Fostul PRM-ist are printre obiectivele sale si construirea de locuinte pentru persoanele cu venituri mici si mijlocii, atragerea cat mai multor investitori in oras sau marirea spatiului verde.


Radu Berceanu


Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu, candideaza pentru sefia Consiliului Judetean Dolj. Democrat-liberalul are ca avantaj faptul ca a fost timp de multi ani in prim planul vietii politice romanesti. Sloganul sau electoral este "Impreuna reusim!".

Ion Prioteasa

Principalul contracandidat al lui Radu Berceanu este PSD-istul Ion Prioteasa. Acesta se afla in aceasta functie din 2004 si isi doreste un nou mandat. Acesta se poate folosi in campania electorala de succesul aducerii firmei Ford in Craiova.

Technorati tags:

joi, 15 mai 2008

Alegerile locale din Iasi

Si moldovenii sunt asteptati pe 1 iunie la cabinete de vot. Iesenii vor alege in prima zi a verii, in primul tur de scrutin al alegerilor locale, primarul si presedintele Consiliului Judetean pe care ii vor in fruntea orasului, respectiv a judetului. Principalii contracandidati in cursa pentru primaria Iasiului sunt Cristian Adomnitei, Gheorghe Nichita si Dumitru Oprea iar la Consiliul Judetean lupta se va da intre Constantin Simirad si Traian Dobre.

Cristian Adomnitei

Ministru al Invatamantului in cabinetul Tariceanu, liberalul Cristian Adomnitei are ca prinicipale atuuri varsta si faptul ca a fost prezent in viata politica in ultima vreme, acest lucru aducandu-i un capital de imagine. A promis ca in cazul in care va deveni primari al municipiului Iasi va face din el o metropola si a mai pus accentul in campanie pe dezvoltarea tehnologica. Printre punctele negre se afla prietenia cu controversatul om de afaceri Relu Fenechiu si lipsa de experienta in administratie.

Gheorghe Nichita

Din 2003, candidatul PSD la primaria Iasiului a ocupat functia de primar a municipiului. Acum Gheorghe Nichita candideaza pentru inca un mandat. Este favoritul in cursa electorala dar va avea probleme in campania electorala datorata proiectului Palas si faptului ca nu a dezvoltat suficient viata culturala ieseana.

Dumitru Oprea

Rector al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si presedinte al organizatiei municipale democrat liberale isi doreste functia de edil sef al Iasiului. Este singurul in stare sa-l poata invinge pe actualul primar iar sloganul sau in campanie este "Deschide Iasiul".

Constantin Simirad

Fostul Ambasador al Romaniei in Cuba si primar al Iasiului intre 1992 si 2003 isi doreste sa conduca Consiliul Judetean Iasi. In varsta de 67 de ani, acesta se bucura de simpatia iesenilor, reusind de trei ori sa castige alegerile locale. Are o buna experienta in administratie dar a fost acuzat si de acte de coruptie. Este candidat la Consiliul Judetean din partea Partidului Social Democrat.

Traian Dobre

Principalul contracandidat al lui Simirad la sefia Consiliului Judetean este liberalul Traian Dobre. Nici el nu are un trecut prea curat fiind si el acuzat de acte de coruptie. Deputat in Parlamentul Romaniei, acesta doreste sa castige voturile alegatorilor din mediul rural promitandu-le imbunatatirea calitatii vietii.


Technorati tags:

luni, 12 mai 2008

Sarbii au ales calea europeana

Alegerile parlamentare din Serbia au fost castigate de democratii condusi de Boris Tadic. Surprinzatoare a fost diferenta de aproape 10 procente dintre coalitia electorala "Pentru o Serbie Europeana" si radicalii lui Tomislav Nikolic. Din coalita castigatoare fac parte Partidul Democrat, partidul G17+, Liga Social Democrata din Vojvodina, Partidul pentru Reinoirea Serbiei si Partidul Democrat Sanjak. Partidul Democrat al Serbiei condus de fostul premier Vojislav Kostunica a obtinut 11.3% dintre voturi si va avea 30 de locuri in Parlamentul de la Belgrad. In Parlament vor mai intra si 20 de membri ai Partidului Socialist si 13 ai Partidului Liberal Democrat. La aceste alegeri au participat 4,1 milioane de persoane, ceea ce inseamna ca prezenta la vot a fost de 60.7 procente.

Ramane de vazut daca coalitia condusa de Boris Tadic va reusi sa formeze noul guvern. Vojislav Kostunica nu s-a aratat interesat de o intelegere cu Partidul Democrat iar o posibila coalitie intre radicali, democratii fostului premier si socialisti ar fi mult mai puternica decat coalitia actualului presedinte. Vom vedea in urmatoarele zile ce decizii vor lua liderii partidelor. Pana atunci democratii sarbatoresc victoria fiind increzatori ca nu vor avea nevoie de alte aliante pentru a forma viitorul guvern.



Technorati tags:

duminică, 11 mai 2008

Alegerile locale din Constanta

Si la Constanta febra alegerilor s-a apropiat iar afisele electorale au impanzit orasul. La prima vedere actualul primar, psd-istul Radu Mazare este favorit pentru a-si pastra pozitia. Pentru aceeasi functie se mai lupta candidatul PDL Dorel Constantin Onaca, avocatul Catalin Dancu din partea partidului "Noua Generatie" si liberalul Victor Manea.
Pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean Constanta se bat printre altii Ion Popescu (PD-L),George Dragomir(PNL) si Nicusor Constantinescu(PSD)

Radu Mazare

Actualul primar al orasului de la malul marii se apropie de sfarsitul celui de-al doilea mandat. Anchetat de DNA si implicat in foarte multe scandaluri, Radu Mazare va candida pentru inca un mandat de primar si in urma ultimelor sondaje se pare ca este favorit. Se bucura de simpatia constantenilor care considera ca sub mandatele sale Constanta a devenit un oras mai dezvoltat.

Dorel Constantin Onaca

Senatorul democrat liberal Dorel Constantin Onaca va incerca sa castige alegerile locale din Constanta, dorind cu orice pret sa castige confruntarea cu Radu Mazare. Este destul de cunoscut datorita faptului ca a trecut prin mai multe partide si datorita meseriei inedite pentru un senator, aceea de scafandru profesionist. Programul sau in cursa electorala se numeste "Solidaritate pentru Constanta".

Catalin Dancu

Avocatul multor personalitati a fost desemnat de PNG sa candideze pentru functia de primar in Constanta. Unul dintre dezavantajele sale ar fi ca nu prea este cunoscut de constanteni. Singurele lucruri benefice care l-ar putea ajuta in campanie ar fi ca este unul dintre cei mai buni avocati din Romania. Se bazeaza mai mult pe voturile intelectualilor dar renumele partidului l-ar putea trage in jos.

Victor Manea

Candidatul Partidului National Liberal la Primaria Constanta este Victor Manea. Membru al comunitatii bloggerilor constanteni are ca simbol in campania electorala un elefant, cu care s-a si plimbat prin Constanta. S-a evidentiat in campania electorala mai ales prin atacurile asupra actualului primar. Nu este cotat printre favoriti.( mai multe pe www.victormanea.ro)

Nicusor Constantinescu

Membru al Partidului Social Democrat si presedinte al Consiliului Judetean Constanta din anul 2004 isi doreste un nou mandat in aceasta functie. Are destule puncte slabe care l-ar putea dezavantaja in cursa electorala. A fost prins dormind la volan intr-o intersectie din Constanta, a avut un conflict cu Jonathan Scheele si a facut destule vizite la DNA. Un punct forte este acela ca se implica in sportul local.

Ion Popescu

Solutia partidului condus de Emil Boc pentru Consiliul Judetean Constanta se numeste Ion Popescu. Avocat de profesie acesta are dezavantajul ca este cunoscut decat in Constanta, in mediul rural avand de suferit. Salvarea sa ar veni din partea partidului a carui notorietate l-ar putea urca in sondaje. Este considerat principalul contracandidat al lui Nicusor Constantinescu.

George Dragomir

Liberalii l-au desemnat pe George Dragomir sa se lupte pentru sefia Consiliului Judetean. Este in PNL din 1990 si a ocupat functii de conducere in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta.

Technorati tags:

Alegeri anticipate in Serbia

Dupa ce acum cateva luni Vojislav Kostunica si-a dat demisia din functia de premier, sarbii sunt chemati azi la voturi. Favoritii acestor alegeri sunt reprezentantii Partidului Radical al lui Tomislav Nikolic si cei ai Partidului Democrat condus de presedintele Boris Tadic. Un lucru deloc de neglijat este faptul ca nici unul dintre partide in cazul in care va castiga nu va putea forma o majoritate parlamentara, fiind necesare unele aliante politice. Cel mai curtat partid este Partidul Democrat din Serbia condus de Kostunica care ar fi de mare folos unuia dintre partidele castigatoare.

Democratii lui Tadic au de partea lor partide mici cum ar fi G17+ , condus de fostul ministru al finantelor Mladan Dinkic, Partidul pentru Reinoirea Serbiei al lui Vuk Draskovic sau Partidul Democrat Sanjak. Cu ajutorul acestor partide spera sa ii invinga pe radicalii lui Nikolic.

Miza acestor alegeri este una uriasa. Sarbii trebuie sa aleaga intre drumul catre Uniunea Europeana si mandria nationala. Europenii sunt foarte ingrijorati datorita rezultatelor sondajelor. Un posibil guvern condus de radicali ar opri negocierile privind aderarea Serbiei la Uniunea Europeana iar tensiunea in zona ar atinge din nou cote alarmante.

La aceste alegeri vor putea participa si sarbii din Kosovo chiar daca Misiunea ONU in Kosovo nu le recunoaste. Cei 120 000 de alegatori ar putea decide soarta acestor alegeri.

Alegele se vor termina in aceasta seara la ora 21( ora Romaniei), atunci sperand ca se vor afla si niste rezultate partiale.


Technorati tags:

miercuri, 7 mai 2008

Alegerile locale din Timisoara

Orasul de pe Bega se pregateste de alegeri. Nici anul acesta actualul primar Gheorghe Ciuhandu nu are contracandidati seriosi. Nu cred ca Maria Grapini de la conservatori, fostul vames Gheorghe Ciobanu din partea PDL-ului sau fostul prefect Ion Raducanu, candidatul social-democratilor au forta necesara sa-l opreasca pe Ciuhandu in cursa sa pentru a castiga cel de-al patrulea mandat de primar al Timisoarei.

Daca vorbim de presedintele Consiliului Judetean Timis aici lupta se va da intre Ilie Sarbu de la PSD, actualul presedinte Constantin Ostaficiuc de la democrat-liberali si Viorel Coifan reprezentantul Aliantei pentru Timis se vor lupta pentru aceasta functie dar cu siguranta lupta se va da intre primii doi.

Gheorghe Ciuhandu


Gheorghe Ciuhandu este candidatul Aliantei pentru Timis(constituita din PNTCD, PNL SI FDGR) la Primaria Timisoarei. Este favoritul intrecerii, la ultimele sondaje fiind cotat cu aproximativ 70 % dintre voturi.
In anul 1996 a fost ales pentru prima data pentru a ocupa functia de primar reusind si in 2000 si in 2004 sa-si pastreze functia. Este unul dintre cei mai marcanti membri ai Partidului National Taranesc Crestin Democrat, fiind printre singurii care mai mentin partidul pe linia de plutire.
In timpul mandatelor sale a reusit sa faca din Timisoara unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, un oras care se lauda cu o calitate a vietii mai ridicata decat restul tarii. In cazul in care va castiga alegerile, principalele directii in care va actiona vor fi dezvoltarea economica, dezvoltarea spatiala si democratia participativa si administratie proactiva. (Mai multe informatii le puteti afla pe www.ciuhandu.ro)

Gheorghe Ciobanu

Gheorghe Ciobanu este candidatul Partidului Democrat Liberal pentru fotoliul de primar al orasului de pe Bega. In prezent ocupa functia de subprefect al judetului Timis. Nu are un trecut prea curat, numele sau fiind implicat in scandalul contrabandistilor in urma caruia a fost arestat primarul comunei carasene Pojejena, Omer Radovancovici. In acea perioada el ocupa o functie inalta in cadrul Vamii din Moravita. Nu este creditat cu prea multe sanse la castigarea alegerilor, decat partidul din care face parte putandu-i aduce ceva voturi.

Ion Raducanu

Candidatul PSD-ului pentru functia de edil-sef al Timisoarei se numeste Ion Raducanu. Acesta se poate asemana cu colegul sau de partid Cristian Diaconescu datorita faptului ca nu prea si-a dorit sa candideze. Este unul dintre primii oameni de afaceri din Romania si pentru o scurta perioada de timp intre anii 2004 si 2005 a fost prefect al Timisului.( mai multe pe www.raducanuion.ro)

Maria Grapini

Propunerea Partidului Conservator pentru Timisoara se numeste Maria Grapini. Vicepresedintele conservatorilor are o oferta pentru electorat ce contine proiecte ce vin in sprijinul cresterii confortului cetateanului, ce vin in sprijinul cresterii confortului cetateanului, proiecte pentru dezvoltarea turismului si conservarea istoriei si culturii banatene, pentru sanatate si educatie sau pentru atragerea investitiilor si dezvoltarea economiei. (mai multe puteti afla pe www.mariagrapini.ro)

Ilie Sarbu


Unul dintre membrii marcanti ai partidului social-democrat va candida pentru sefia Consiliului Judetean Timis. Ilie Sarbu, presedintele PSD Timis a ocupat intre 2001 si 2004 functia de Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Este unul dintre favoriti bazandu-se in principal pe notorietatea sa in viata publica timiseana.( mai multe puteti afla pe www.iliesarbu.ro)

Constantin Ostaficiuc

Actualul presedinte al Consiliului Judetean isi doreste inca un mandat in aceasta functie. Ca reprezentant al PDL-ului, este unul dintre favoriti alaturi de candidatul PSD. In ultimele sondaje se afla pe primul loc la cateva procente distanta fata de Ilie Sarbu.

Viorel Coifan

Candidatul Aliantei pentru Timis la sefia Consiliului Judetean este Viorel Coifan. Acesta a mai ocupat aceasta functie timp de 8 ani intre 1992 si 2000. Liberalul este absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din Timisoara si este deputat din anul 2000.


Technorati tags:

marți, 6 mai 2008

Alegerile locale 2008

Pe 1 iunie vom merge la vot pentru a alege un primar si un presedinte de consiliu judetean. Pana atunci mai este mai putin de o luna iar campania electorala este la inceput. In timpul ce a mai ramas voi incerca sa prezint candidatii si cele mai importante evenimente legate de alegeri in unele din cele mai importante orase ale tarii. Voi incerca sa va informez in legatura cu alegerile locale din Bucuresti, Timisoara, Constanta, Cluj Napoca, Iasi, Ploiesti si Craiova.

Technorati tags:

sâmbătă, 3 mai 2008

Spuneti "NU" Costinestiului!!

Daca se va intampla vreodata sa va intrebe cineva daca vreti sa va petreceti vacanta in Costinesti va sfatuiesc sa dati un raspuns negativ categoric. De ce?

- va veti lovi de prostia romaneasca la tot pasul;
- va veti enerva de taranismul multor turisti;
- veti vedea "struti" cu coafuri ciudate si cu chilotii cu banda la vedere;
- veti auzi cele mai tampite ritmuri muzicale cu cele mai cretine voci ;
- veti alerga in toata statiunea dupa o terasa cat de cat decenta si pana la urma veti ajunge intr-un birt satesc;
- veti astepta ore in sir intr-un restaurant ce se vrea de 3 stele pentru a primi carne cruda in loc de un gratar bun;
- va veti certa cu ospatari tupeisti si prosti de bubuie;
- in loc de o plaja civilizata veti gasi chistoace si sticle aruncate pe nisip;

Lista ar mai putea continua dar nu vreau sa mai ma gandesc prea mult la mini-vacanta mea de 1 mai...

Technorati tags: