marți, 29 aprilie 2008

Parcul Cismigiu - aprilie 2008

Imagini din Parcul Cismigiu, o oaza de verdeata intr-o capitala gri...

DSC00874

DSC00857

Technorati tags:

joi, 24 aprilie 2008

Bine "a-ti" venit!!

DSC00772

Cand am facut poza aceasta eram destul de indignat de semianalfabetismul unora. Dupa ce am vazut ce greseli gramaticale a facut si actualul primar al capitalei, m-am mai linistit...

Technorati tags:

sâmbătă, 12 aprilie 2008

Prin parcuri...

Prin parcul Bucov de langa Ploiesti...

DSC00758 DSC00757 DSC00756 DSC00764 DSC00766

...dar si prin Herastrau.

pic2052 pic2050 pic2049 DSC00822 DSC00821 DSC00818

Trebuie sa mentionez ca primele trei poze din Herastrau nu-mi apartin. Ele au fost facute de talentata mea colega Anca-Diana. Nu in ale pozatului ci intr-ale cantatului. O astept cu inregistrari la Radio Iudici da ea nu si nu...

Technorati tags:

joi, 10 aprilie 2008

Colturi de primavara

DSC00797

...dintr-un sat prahovean

DSC00804
DSC00805

...si in Bucuresti

Technorati tags:

vineri, 4 aprilie 2008

Concluziile Summit-ului

Iata-ne ajunsi la finalul Summit-ului NATO de la Bucuresti. Timp de 3 zile am fost tinuti in priza datorita acestui eveniment. Cele mai importante personalitati ale lumii au fost in capitala noastra iar Romania s-a aflat pe primele pagini ale presei mondiale.

Chiar daca multi analisti politici sustin ca summitul a fost un esec din punct de vedere al politicii externe romanesti, eu inclin sa cred, ca importantul eveniment ne-a facut o publicitate extrem de utila. Trebuie sa fim realisti si sa spunem ca obiectivele presedintelui Basescu erau din start unele foarte greu de atins. Nu ma asteptam ca Georgia si Ucraina sa intre in programul de aderare al organizatiei nord-atlantice. Mai este mult de asteptat pana cand aceste doua tari vor putea adera la NATO. Acest lucru este foarte probabil chiar sa nu se intample. In Ucraina de exemplu, singurii care isi doresc acest lucru sunt presedintele Viktor Iuşcenko si apropiatii sai. Majoritatea populatiei este impotriva unei asemenea aliante iar opozitia ucrainiana este apropiata Rusiei. In Georgia , populatia este pentru aderarea la NATO dar tara se confrunta cu conflicte interne deci e greu de crezut ca va fi primita de celelalte state membre.

Tarile castigatoare de pe urma summitului de la Bucuresti sunt fara indoiala Croatia si Albania care au fost invitate sa adere in organizatia nord-atlantica. Este interesant cum o tara care are un nivel foarte scazut de trai si o armata precar dotata va fi membra cu drepturi depline alaturi de tari puternice ca Germania, Franta sau Italia. Singurele atuuri de care dispun albanezii ar fi pozitia geografica si dorinta de liniste in Balcani. O dezamagire pentru aliati este faptul ca datorita Greciei, Macedonia nu poate intra alaturi de Albana si Croatia la NATO. Spre surprinderea multora care considerau ca dorinta Statelor Unite nu poate fi incalcata, Grecia si-a folosit dreptul de veto si ajutata de cativa aliati puternici a reusit sa impiedice Macedonia sa adere la structurile nord-atlantice. Spre deosebire de Georgia si Ucraina, fosta republica iugoslava poate sa se alature aliatilor odata ce litigiul cu Grecia privind numele sau va fi rezolvat. Din pacate este greu de crezut ca cele doua parti vor ajunge la un numitor comun in viitorul apropiat.

O incercare esuata a presedintelui Basescu a fost aceea de a intensifica dialogul NATO cu Serbia. In urma summitului s-a decis ca vor beneficia de o intensificare a dialogului doar Bosnia-Hertegovina si Muntenegru. In cazul in care Serbia va dori aceasta intensificare, alianta o va lua in discutie dar nu este garantata.

Unul din momentele fierbinti ale summitului a fost vizita presedintelui rus Vladimir Putin care a avut un cuvant foarte greu de spus in privinta problemei din Afganistan si a scutului anti-racheta. Singurul lucru pe care il ofera Rusia organizatiei nord-atlantice este oferirea spatiului sau terestru in scopul transportului de materiale nemilitare. In conferinta de presa tinuta la Palatul Parlamentului, liderul de la Kremlin a avut un discurs optimist dar a mentionat ca principalele subiecte vor fi continuate in intalnirea de la Soci pe care o va avea in compania presedintelui american.

In urma summitului, presedintele si premierul Romaniei au avut parte de cateva bilaterale in urma carora vom vedea in viitor daca au obtinut sau nu lucruri benefice tarii.

Se pune punct celui mai mare summit NATO din istorie, un summit pe care am avut onoarea sa-l gazduim si in urma caruia s-au luat decizii istorice.

Technorati tags: