duminică, 30 martie 2008

Bucurestiul inainte de Summitul Nato

Ce aduce bucurestenilor summitul NATO?

DSC00739

- steaguri pe arterele principale

DSC00735

- culoarea unice pe unele dintre cele mai circulate bulevarde

DSC00736

- zone inchise publicului larg si foarte multi jandarmi si politisti pe strazi

DSC00737

- si multe, multe restrictii

Technorati tags:

sâmbătă, 29 martie 2008

Carpe Diem!

De ce sa-i ierti pe cei ce iti fac viata mai grea? De se s-ar bucura ei de acest privilegiu? E un pacat sa tii dusmanie? Probabil ca este dar nu se strica ordinea mondiala pentru ca tu nu poti sa ierti pe cineva care nu merita.

Ai fost de multe ori impiedicat de altii in a-ti atinge scopurile si din pacate ai trecut cu vederea de mai multe ori. Dar nu poti duce la infinit acest lucru. Razbunarea nu este cea mai buna solutie si poate este suficienta decat o privire scrutatoare si niste vorbe spuse flegmatic.

Pentru ce sa lungesti acest calvar alaturi de persoane care nu te lasa sa traiesti in propriul tau univers? Traieste-ti clipa alaturi de persoanele care te merita si care stiu sa aprecieze fara a fi invidioase pe succesele tale. Nu ezita sa te mandresti cu succesele tale numai pentru ca ai putea deranja vre-un "looser". Acesta se va ambitiona mai mult si va incerca sa te ajunga , iar daca nu, sa te accepte asa cum esti.

Technorati tags:

sâmbătă, 22 martie 2008

Un alt motiv pentru care nu sunt de acord cu independenta Kosovo(5)

Un clip emotionant in care veti vedea imagini socante si veti intelege inca odata de ce decizia de a acorda independenta provinciei Kosovo nu este dreapta.



Technorati tags:

Topul celor mai bune universitati din lume in anul 2007

In urma unui sondaj facut de The Times Higher Education Suppliment s-a realizat topul celor mai bun3 500 de facultati din lume. Pentru prima data in ultimii ani, in acest top este prezenta si o institutie de invatamant romaneasca. Universitatea din Bucuresti se situeaza in acest clasament pe locul 440. Presa romana a vazut prin aceasta clasare un real succes. Mie mi se pare ca rezultatul este unul rusinos iar invatamantul romanesc nu este unul cu care sa ne laudam.

Topul arata cam asa:

1.Harvard University
2.University of Cambridge
3.University of Oxford
4.Yale University
5.Imperial College London
6.Princeton University
7.California Institute of Technology
8.University of Chicago
9.University College London
10.Massachusetts Institute of Technology
11.Columbia University
12.McGill University
13.Duke University
14.University of Pennsylvania
15.Johns Hopkins University
16.Australian National University
17.University of Tokyo
18.University of Hong Kong
19.Stanford University
20.Carnegie Mellon University
21.Cornell University
22.University of California, Berkeley
23.University of Edinburgh
24.King's College London
25.Kyoto University
26.Ecole Normale Supérieure, Paris
27.University of Melbourne
28.Ecole Polytechnique
29.Northwestern University
30.University of Manchester
31.University of Sydney
32.Brown University
33.University of British Columbia
34.University of Queensland
35.National University of Singapore
36.Peking University
37.University of Bristol
38.Chinese University of Hong Kong
39.University of Michigan
40.Tsinghua University
41.University of California, Los Angeles
42.ETH Zurich
43.Monash University
44.University of New South Wales
45.University of Toronto
46.Osaka University
47.Boston University
48.University of Amsterdam
49.New York University
50.University of Auckland
........................
........................
440.Universitatea Bucuresti

Mai multe despre acest top puteti afla aici.

Technorati tags:

miercuri, 19 martie 2008

Despre Summitul NATO

Timp de trei zile Bucurestiul va fi gazda celui mai important eveniment politic al anului si totodata cel mai mare eveniment organizat vreodata in Romania. Sunt asteptati sa vina la Bucuresti 24 de presedinti, 26 de premieri si 86 de demnitari cu rang de ministru. In plus, la summit vor mai lua parte 3000 de delegati si 3500 de jurnalisti.

Principalele subiecte de discutie vor fi legate de problema Kosovo, posibila integrare a Croatiei, Albaniei si Macedoniei in structura nord-atlantica si de posibilitatea de a deschide negocierile cu Ucraina si Georgia.

Un alt punct fierbinte in preajma summitului va fi intalnirea dintre presedintele american George W. Bush si presedintele rus Vladimir Putin. Discutiile dintre cei doi ar putea schimba radical punctele importante de discutie din agenda summitului.

In concluzie, urmeaza o perioada plina de evenimente politice deosebit de importante din care politicienii romani ar putea profita in urma intalnirilor cu personalitatile prezente in aceste zile la Bucuresti. Altfel am rata inca o buna oportunitate de a nu ramane o tara anonima pe harta lumii...

Technorati tags:

vineri, 14 martie 2008

Invitatie la Teatru


Acum cateva zile, la recomandarea unui prieten, am fost la Teatrul National la piesa "Don Quijote". Piesa l-a avut in rol principal pe Dan Puric, intr-o forma exceptionala. Aceasta versiune imbina intr-un mod spectaculos dansul, artele martiale, pantonima si comedia iar Dan Puric reuseste sa aduca celebra piesa a lui Cervantes intr-un context modern.

Recomand acest spectacol tuturor celor care mai au capul pe umeri si cu siguranta vizionare acestei piese ii va face sa reflecteze mai mult asupra ... morilor de vant care ne fac viata mai complicata si care uneori se transforma in obstacole greu de trecut.

Technorati tags:

miercuri, 12 martie 2008

Cinci ani de la asasinarea lui Zoran Djindjic



Azi se implinesc 5 ani de la asasinarea fostului premier sarb Zoran Djindjic. Tragicul eveniment s-a produs in fata Guvernului sarb in data de 23 martie 2003. Djindjic a fost primul prim ministru ales dupa caderea regimului Milosevic in 2000. Guvernul condus de Djindjic a sustinut puternic cooperarea cu Tribunalul de la Haga. De-a lungul mandatului sau o serie de criminali de razboi au fost arestati, inclusiv fostul presedinte Slobodan Milosevic.
Adresandu-se deputatilor sarbi in Parlament imediat dupa investirea in functia de prim ministru,acesta spunea ca "noul guvern vrea sa faca din Serbia o civilizatie democrata". El vedea problemele din Kosovo si Sudul Serbiei ca "mostenite" si "imposibil de rezolvat pe cale politica".
"Noi vrem sa stabilim relatii intre Kosovo si Serbia, intre albanezii din Kosovo si Serbia. Vrem sa vedem Serbia avand influenta acolo si incercam sa crestem aceasta influenta", spunea Djindjic.
In primul comunicat dat presei de dupa moartea premierului, Guvernul de la Belgrad ii numea ca organizatorii ai asasinatului pe membrii clanului Zemun. Principalele persoane suspectate au fost Milorad Ulemek Legija, Dusan Spasojevic Siptar si Mile Lukovic Kum.
Zoran Djindjic a fost inmormantat pe 15 martie 2003 in "Cimitirul Nou" din Belgrad. Sute de mii de oameni au format atunci cortegiul funerar iar delegatii din 70 de state au participat la funeralii.
Pe 23 mai 2007 persoanele acuzate ca ar fi avut legatura cu asasinatul au fost gasite vinovate si condamnate la un total de 378 de ani de inchisoare.

Technorati tags:

sâmbătă, 8 martie 2008

Criza politica la Belgrad

Premierul sarb Vojislav Kostunica si-a anuntat azi demisia din conducerea Guvernului de la Belgrad. Acesta si-a motivat decizia datorita problemei Kosovo, relatiilor cu Uniunea Europeana si neintelegerilor din coalitia guvernamentala. Astfel, Kostunica a deschis drumul pentru alegeri anticipate care s-ar parea ca vor avea loc odata cu alegerile locale, pe 10 mai.

In ultimele sondaje facute in Serbia, partidul din care face parte Vojislav Kostunica a obtinut un scor foarte slab. Eu vad aceasta demisie ca un gest disperat de a mai castiga ceva voturi care ar putea asigura prezenta in Parlament a partidului. Ramane de vazut reactia sarbilor fata de aceasta decizie si daca partidul lui Kostunica se va putea redresa in sondaje.

Technorati tags:

luni, 3 martie 2008

Un alt motiv pentru care nu sunt de acord cu independenta Kosovo(4)

Urmariti un reportaj cutremurator dintr-un sat sarbesc din Kosovo unde localnicii povestesc despre crimele facute de albanezi. Ca de obicei autoritatile nu au luat nici o masura nici pentru a preveni aceste crime si nici pentru a afla vinovatii.



Pe fundal puteti auzi melodia "Nocas mi srce pati" interpretata de Silvana Armenulic.

Technorati tags: