vineri, 30 noiembrie 2007

Nu mai este 1 decembrie ca altadata...

Maine este 1 decembrie,ziua nationala a Romaniei. Anii trecuti eram destul de entuziasmat de fastul acestei sarbatori dar acum ma cam lasa rece. Imi placea parada militara organizata la Arcul de Triumf, eram curios sa vad dimineata pe televizunea nationala documentare legate de partea 
istorica a acestei zile, asteptam sa vad cine este invitat in curtea Pro Tv-ului care oferea programe mai speciale fata de celelalte televiziuni si cu ani in urma eram impresionat cand vedeam inregistrarile unui festival organizat la Tebea de Marioara Murarescu, unde cantau cantece patriotice cei mai de seama interpreti ai Ardealului.

In acest an nu mai simt nimic. O sa fiu plictisit sa vad programe imbecile la televizor cu invitati infantili, nu o sa ma trezesc dimineata ca sa vad o parada 
militara care nu-si mai are rostul si nu o sa ies in oras la concerte cu muzica idioata sa inghet de frig si sa mananc te miri ce mancare traditionala. O sa fie o zi ca oricare alta, in care sper sa lenevesc gandindu-ma la cai verzi pe pereti si nicidecum la ziua nationala a Romaniei.

marți, 27 noiembrie 2007

Rezultatele la refendumul pentru votul uninominal

Odata cu alegerile europarlamentare s-a desfasurat si referendumul pentru votul uninominal. Datorita prezentei scazute la urne, referendumul nu a fost validat, fiind necesar ca prezenta la urne sa fie de cel putin 50% +1 .
Au participat doar 26,45% dintre alegatori iar dintre acestia in proportie de 81.34% au votat "Da".
Presedintele Basescu a fost foarte nemultumit de rezultat, motivand ca prezenta scazuta la urne se datoreaza clasei politice romanesti, fata de care poporul este dezamagit.
Dupa aflarea rezultatelor,a invitat toate partidele din Parlamentul Romaniei la consultari despre votul uninominal. In afara de PD, PLD si UDMR, toate partidele au declinat invitatia motivand ca exista deja un proiect de vot uninominal propus de Guvern. UDMR,chiar daca a acceptat invitatia au spus ca discutiile sunt inutile dar vor merge la Cotroceni "din politete".

Probabil ca la viitoarele alegeri vom avea parte de un vot uninominal,dar cu siguranta nu unul propus de presedinte. In cel mai fericit caz, se va promulga legea propusa de Guvern care conditioneaza intrarea candidatilor in Parlament de procentajul obtinut de partid. Sistemul propus de Tariceanu avantajeaza partidele care isi vor putea controla membrii in Parlament.

Una peste alta, romanii au nevoie de vot uninominal, oricum ar fi el deoarece vom stii pe cine trimitem in Parlament si nu vom vota o lista de anonimi pe care ii descoperim mai tarziu dormind in bancile Senatului sau Camerei Deputatilor.

Rezultatele finale la europarlamentare

1.PD - 28,81%
2.PSD - 23,11%
3.PNL - 13,44%
4.PLD - 7,78%
5.UDMR - 5,52%

6.PNG - 4,85%
7.PRM - 4,15%
8.Laszlo Tokes - 3,44%
9.PC - 2,93%
10.PIN - 2,43%
11.PNTCD - 1,38%
12.Partida Romilor - 1,14%
13.Alianţa Socialistă 0,55%
14.Partidul Verde - 0,38
(Prezenta la vot: 29,46%)

Rezultatul acestor alegeri au adus schimbari destul de importante in numarul de candidati trimis de fiecare partid in Parlamentul European. Unele si-au marit numarul de europarlamentari, altii si l-au micsorat iar unii nu mai au deloc reprezentanti la Bruxelles.

Partidul Democrat a castigat aceste alegeri chiar daca a obtinut un scor slab fata de cat se se astepau ei. De la peste 40% in sondaje, democratii au obtinut decat 28,81% dintre voturi.

Partidul Social Democrat a obtinut la aceste alegeri cel mai slab scor din istoria partidului,ajungand la 23,11%. Acest lucru duce la noi tensiuni in randul social democratilor. Grupul Nastase-Iliescu-Vacaroiu este nemultumit de rezultat in timp ce presedintele Geoana declara ca scorul este unul relativ bun.

Premierul Romaniei si presedintele liberalilor, Calin Popescu Tariceanu s-a declarat multumit de cele 13 procente obtinute de partid in lupta pentru Parlamentul european, PNL reusind astfel sa obtina cel putin 4 mandate la Bruxelles.

Una din surprizele acestor alegeri a fost rezultatul liberalilor-democrati care si-au mobilizat electoratul si au ajuns la aproape 8 % dintre voturi, reusind sa obtina 2 mandate la Parlamentul European.

UDMR-ul a reusit la limita sa obtina un candidat de europarlamentar,fiind ultima organizatie care a reusit sa treaca de pragul de 5%. Astfel, udmr-istii il vor trimite doar pe Gyorgy Frunda la Bruxelles.

Un alt viitor parlamentar european care face parte din minoritatea maghiara este pastorul Laszlo Tokes, care candidand ca independent a reusit un scor foarte bun de 3,44% depasind partide cu pretentii. Aceste rezultate bune ale ungurilor se explica prin prezenta mare de vot in Covasna si Harghita, Covasna fiind si judetul cu cea mai buna prezenta la vot.

Acum trec la partidele invinse care nu au obtinut pragul de 5 % care le oferea sansa sa-si trimita membri in Parlamentul de la Bruxelles. Lui Gigi Becali ii mai trebuiau decat 0.15% ca sa ajunga europarlamentar. Acesta a declarat in presa ca astfel va face economie de cateva sute de mii de euro, bani pe care trebuia sa-i cheltuiasca pe transport. El a motivat ca nu ar fi putut sa faca naveta cu o cursa obsinuita, ci doar cu un avion particular.

Marele perdant al acestor alegeri este Partidul "Romania Mare" care a pierdut foarte mult de la ultimele alegeri si din pacate pentru ei, au coborat sub pragul de 5%. Peremistii condusi de C.V.Tudor au obtinut la aceste alegeri un modest procent de 4.15%. Apele din partid nu sunt deloc limpezi, una din membrele importante Daniela Buruiana, fiind exclusa din partid deoarece a declarat in presa ca mare parte din conducerea partidului duce partidul pe un drum gresit.

Nici consevatorii condusi de Dan Voiculescu nu au reusit mare lucru, ei "multumindu-se" cu nici 2.93%. Cam acelasi lucru se poate spun si despre PIN care cu 2,43 % nu-si indeplinesc obiectivul. Presedintele partidului Cozmin Gusa si-a dat demisia din functia de presedinte, fiind dezamagit de rezultatul obtinut.

Taranistii par sa nu-si mai revina din 2000. Si la aceste alegeri s-au facut de ras , obtinand decat 1,43 % din voturi fiind cu putin peste Partida Romilor.

Au trecut si aceste alegeri si speram ca noii europarlamentari sa aiba o prestatie mult mai buna ca cei care au fost inaintea lor iar cei care au mai stat in Parlamentul European si au obtinut un nou mandat, sa-si imbunatateasca activitatea.

 

luni, 26 noiembrie 2007

Impresii de la Gaudeamus

Mare parte a zilei de sambata am petrecut-o la Targul de Carte Gaudeamus.Ore bune m-am plimbat pe la majoritatea editurilor,rasfoind carti care ar fi putut sa ma intereseze.Pot sa 
afirm ca mi-a placut acest targ dar am si o mica obiectie.Mereu cand are loc un eveniment  de asemenea amploare la Romexpo,nu ai loc unde sa stai sa te odihnesti cateva minute.Intotdeauna raman libere scarile de acces si cand mai este si frig afara,terasele din curtea Romexpo care ofera mancarea proasta facuta in conditii insalubre.
Revenind la targul de carte,ma repet spunand ca a fost un succes.Edituri mari,carti multe,tineret mult si "lume buna".Am apucat sa-i vad la targ pe Ion Cristoiu,Ion Iliescu,Cristian Tudor Popescu,Horia Roman Patapievici,Vladimir Tismaneanu,Ioan Mircea Pascu,Grigore Cartianu,Gabriel Liiceanu,Gelu Voican Voiculescu,Alex Stefanescu si multi altii pe care i-am uitat.Mai vreau sa felicit cateva edituri care au avut niste standuri interesante si au adus la Gaudeamus carti foarte bune.Amintesc editurile Rao,Nemira,Litera,Curtea Veche,Polirom si Humanitas care a primit trofeul Gaudeamus.
Din pacate,am fost foarte nehotarat si nu m-am intors de la targ cu cate carti mi-as fi dorit. Mi-am achizitionat  "Mafia din Balcani (State aflate in puterea crimei-O primejdie pentru Europa)" de Norbert Mappes- Niediek si "Clubul Bilderberg- Stapanii Lumii" de Cristina Martin si 2 numere mai vechi ale revistei Historia.

Vladimir Tismaneanu la Gaudeamus

joi, 22 noiembrie 2007

Ce trebuie sa stim despre referendumul pentru votul uninominal?

In acest sfarsit de saptamana,vom participa la vot nu numai pentru alegerile europarlamentare ci si pentru referendumul pentru votul uninominal.

In mare parte am idee ce inseamna votul uninominal dar sunt bulversat datorita faptului ca presedintele si premierul au pregatit doua tipuri de vot uninominal iar referendumul este organizat pentru sistemul de vot ales de presedinte.

Am gasit pe site-ul referendumuninominal.ro explicatii clare pentru cele doua tipuri de vot uninominal.
Astfel sistemul propus de presedintele Basescu presupune ca senatorii si deputatii sa fie alesi in doua tururi de scrutin,candidatii vor candida, fiecare,intr-un colegiu pe care doresc sa il reprezintein Parlament, iar partidele nu vor mai putea participa cu liste de candidati. Voturile neutilizate in atribuirea de mandate se pierd si la nivelul tarii nu se respecta configuratia politica rezultata din alegeri. Pentru a obtine un loc in Parlament un candidat trebuie sa obtina jumatate plus unu din voturile valabil exprimate, iar in cazul in care nici unul din candidati nu obtine majoritate absoluta, primii doi clasati vor participa la un al doilea tur de scrutin.

In cadrul sistemului propus de premier,deputatii si senatorii se aleg intr-un singur tur de scrutin si se foloseste un sistem de compensare prin folosirea listei nationale de candidati. Repartizarea si atribuirea mandatelor presupun 2 etape:
  • la nivelul colegiilor uninominale , mandatul se atribuie candidatului care a obţinut cel mai mare număr de voturi, cu condiţia ca partidul pe care îl reprezintă să fi atins pragul electoral stipulat de lege.In caz contrar mandatul care i s-ar fi cuvenit acestuia revine candidatului cu cel mai mare număr de voturi valabil exprimate care aparţine unui competitor electoral ce a atins pragul electoral.
  • una la nivelul circumscripţiilor electorale judeţene (Biroul Electoral de Circumscripţie va insuma voturile neutilizate in acordarea de mandate, respectiv cele obţinute de candidatii partidelor care nu au atins pragul electoral. Aceste voturi vor fi redistribuite candidatilor care nu au obtinut mandate, dar care reprezinta partide ce au trecut pragul electoral.

sâmbătă, 10 noiembrie 2007

Alegerile europarlamentare 2007-Candidati

PARTIDUL NAŢIONAL ŢĂRĂNESC CREŞTIN DEMOCRAT:1. HERLEA ALEXANDRU IOAN 1942 Inginer2. MUNTEANU RADU-HORAŢIU 1971 Inginer3. POPOVICI MARIUS-MIRCEA-CONSTANTIN 1946 Inginer4. LUPU VASILE 1950 Jurist5. MILUŢ PETRE - MARIAN 1955 Inginer6. PAVELESCU AURELIAN 1964 Jurist7. CIUHANDU GHEORGHE-CORIOLAN 1947 Inginer...
PARTIDUL LIBERAL DEMOCRAT:1. STOLOJAN THEODOR DUMITRU 1943 Economist2. OPREA DUMITRU 1952 Economist3. POPA NICOLAE VLAD 1950 Avocat4. FUNERIU PETRU DANIEL 1971 Cercetător ştiinţific5. FABINI HERMANN ARMENIU 1938 Arhitect6. CRISTE MIRCEA 1957 Jurist7. BARBU ION 1952 Inginer silvic....
PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL:
1. WEBER RENATE 1955 Jurist2. DĂIANU DANIEL 1952 Economist3. VĂLEAN ADINA-IOANA 1968 Matematician4. BUŞOI CRISTIAN SILVIU 1978 Medic5. MĂNESCU RAMONA-NICOLE 1972 Avocat6. CSIBI MAGOR-IMRE 1980 Politolog7. OLARU STEJĂREL-NICOLAE 1973 Analist ştiinţe politice8. HUIU IULIA 1979 Politolog9. TOMA HORIA-VICTOR 1955 Fizician...
PARTIDUL DEMOCRAT:1. FRUNZĂVERDE SORIN 1960 Inginer2. ANASTASE ROBERTA ALMA 1976 Sociolog3. FILIP PETRU 1955 Inginer4. IACOB RIDZI MONICA MARIA 1977 Economist, jurist5. MARINESCU MARIAN JEAN 1952 Inginer6. PETRE MARIA 1951 Economist7. NICULESCU RAREŞ LUCIAN 1976 Licenţiat ştiinţe politice...
PARTIDUL VERDE:1. LECHNER MICHAEL PETER 1973 Metalurgie2. IONICESCU GHEORGHE 1953 Subinginer construcţii3. DUMITRU SILVIU 1969 Inginer4. GHICA TATIANA 1970 Tehnician5. MIHĂILESCU BOGDAN 1957 Inginer6. ISTATE CODRUŢA OTILIA 1956 Medic7. SADEAN CLAUDIA 1984 Student...
PARTIDUL NOUA GENERAŢIE CREŞTIN DEMOCRAT:1. BECALI GEORGE 1958 Om de afaceri2. DANCU CĂTĂLIN-RADU 1965 Avocat3. STROE ŞTEFANIA LAURA 1980 Istoric4. GODEANU TEODOR-NARCIS 1975 Jurist5. ZEANA CORNELIU 1939 Medic6. DUCKADAM HELMUT 1959 Subinginer....
PARTIDUL INIŢIATIVA NAŢIONALĂ1. ŞANDRU MARCELA - LAVINIA 1975 Politolog2. FRANTI MIHAELA-DANA 1969 Economist3. RĂDULESCU ELENA- VERONICA 1984 Jurist4. MILEA PETRU LUCIAN 1971 Inginer5. OLTEANU OCTAVIAN 1974 Economist6. GARAI ANDREEA 1976 Avocat7. BLANARU FLORENTIN 1977 Profesor istorie...
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT1. CORLĂŢEAN TITUS 1968 Jurist2. SEVERIN ADRIAN 1954 Jurist3. PLUMB ROVANA 1960 Doctor inginer4. SÂRBU DACIANA OCTAVIA 1977 Jurist5. NECHIFOR CĂTĂLIN IOAN 1974 Inginer6. ŢICĂU SILVIA ADRIANA 1970 Inginer7. PAŞCU IOAN MIRCEA 1949 Economist8. CREŢU GABRIELA 1965 Profesor9. CREŢU CORINA 1967 Economist....
PARTIDUL ROMÂNIA MARE1. MIHĂESCU EUGEN 1937 Pictor-grafician2. BURUIANĂ-APRODU DANIELA 1952 Inginer3. POPEANGĂ PETRE 1944 Economist4. MOISUC VIORICA POMPILIA GEORGETA 1934 Profesor universitar5. STĂNESCU CRISTIAN 1951 Inginer6. PĂTRU NICOLAE 1952 Economist7. RAHĂU DAN-NICOLAE 1959 Economist8. MĂRĂCINEANU ADRIAN 1953 Inginer...
PARTIDUL CONSERVATOR1. GRAPINI MARIA 1954 Inginer2. POPESCU IRINEL 1953 Medic3. ANGHEL SERGHEI FLORIN 1961 Inginer4. CIORNEI SILVIA 1970 Inginer5. GĂINĂ EMILUŢ 1955 Inginer6. LEU MIHAI 1968 Profesor7. ROMAN APOSTOL PICU 1968 Jurist...
PARTIDUL ALIANŢA SOCIALISTĂ1. ROTARU CONSTANTIN 1955 Economist 2. BADEA MARIN 1941 Profesor3. IACOV ION 1935 Profesor4. MARINCAŞ VIOREL 1955 Inginer mecanic5. CHELOIU ANAMARIA 1982 Profesor6. MIU ION 1955 Profesor...
UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA1. FRUNDA GYÖRGY 1951 Avocat2. SÓGOR CSABA 1964 Preot reformat3. WINKLER IULIU 1964 Inginer economist4. BIRÓ ROZALIA-IBOLYA 1965 Inginer economist5. KORODI ATTILA 1977 Inginer economist6. NICULESCU ANTON 1964 Inginer7. SZABÓ KÁROLY FERENC 1943 Inginer electromecanic....
PARTIDA ROMILOR ”PRO-EUROPA”1. ONORIU ELENA GABRIELA 1938 Artist liber profesionist2. PLEBIS FLOREA 1974 Economist3. FILIP MARIN 1981 Analist politic4. PARASCHIV IULIAN COSTEL 1984 Analist politic5. IONIŢĂ OANA 1982 Economist6. VASILE DANIEL 1981 Jurist...
TOKES LADISLAU

Speram ca pana la data de 25 noiembrie cand se vor desfasura alegerile sa aflam mai multe despre candidati.
La aceste alegeri ,partidele mici ca PNTCD,PLD,PIN,PNG,Partida Romilor sau UDMR au decis ca pe liste sa se afle cele mai importante nume din organizatii.PNTCD-ul a pus pe primele pozitii pe cunoscutii Marian Milut,Aurelian Pavelescu sau Vasile Lupu, prima pozitie pe lista PLD este ocupata chiar presedintele sau,Theodor Stolojan,listele PIN si PNG sunt deschise de Lavinia Sandru respectiv Gigi Becali, Gyorgy Frunda a fost ales de udmr-isti sa deschida lista candidatilor iar cunoscuta interpreta de muzica lautareasca Gabi Lunca este 
prima pe lista Partidei Romilor.
Partidele care stau mai bine in sondaje au decis sa promoveze tinerii din partid sau sa aduca oameni specialisti in domeniile lor din afara partidului.Aici amintesc PNL,PD,PSD.

joi, 8 noiembrie 2007

Noi negocieri esuate in problema Kosovo


Luni au avut loc la Viena noi negocieri in legatura cu problema kosovara.Au participat reprezentantii Serbiei,reprezentantii albanezilor din Kosovo si mediatorii ce fac parte din Troica internationala pentru Kosovo,formata din emisarii Statelor Unite, Uniunii Europene si Rusiei.
Delegatia Belgradului ,condusa de presedintele Boris Tadici si premierul Vojislav Kostunica,a respins propunerea conceputa sub forma a 14 puncte,care prevedeau,printre altele ca Serbia sa nu mai guverneze in Kosovo si sa isi retraga trupele din zona.
 Exista foarte putine sperante ca cele doua parti sa cada la un anumit punct comun pana la data limita de 10 decembrie. Albanezii au spus ca daca pana pe 10 decembrie nu se ia o decizie care sa le convina si lor vor declara unilateral independenta, lucru care va provoca tensiuni majore in randul sarbilor care nu se stie cat vor mai suporta aceasta destramare a tarii.
 Alaturi de partea sarba se afla si presedintele rus Vladimir Putin care a declarat la o vizita in Spania :""Cred că principiul integrităţii teritoriale a statelor, pe care noi îl apărărm în problema Kosovo, priveşte numeroase ţări ale Europei şi considerăm extrem de iresponsabil să neglijăm astăzi acest principiu"

luni, 5 noiembrie 2007

Topurile universităţilor din România si din lume

Topul universităţilor din România



1 Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi
2 Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca
3 Universitatea Bucureşti
4 Universitatea Politehnica Bucureşti
5 Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
6 Universitatea de Vest Timişoara
7 Universitatea Valahia Târgovişte
8 Universitatea Politehnica din Timişoara
9 Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
10 Universitatea din Craiova
11 Universitatea Dunărea de Jos Galaţi
12 USAMV Ion Ionescu de la Brad Iaşi
13 Universitatea Aurel Vlaicu Arad
14 UMF Victor Babeş Timişoara
15 Universitatea Constantin Brâncuşi Târgu Jiu
16 Universitatea Ovidius Constanţa
17 Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti
18 UMF Iuliu Haţieganu Cluj Napoca
19 Universitatea din Bacău
20 USAMV Bucureşti
21 USAMV a Banatului Timişoara
22 UMF Grigore T. Popa Iaşi
23 Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti
24 USAMV Cluj-Napoca
25 Universitatea din Piteşti
26 Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanţa
27 Universitatea din Oradea
28 Universitatea Petre Andrei Iaşi
29 Scoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti
30 Universitatea Transilvania Braşov
31 Academia Tehnică Militară Bucureşti
32 UMF Carol Davila Bucureşti
33 Universitatea de Nord Baia Mare
34 Universitatea Danubius Galaţi
35 Universitatea Emmanuel Oradea
36 UMF din Târgu Mureş
37 Universitatea Avram Iancu Cluj Napoca
38 Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gh. Cristea Bucureşti
39 Universitatea Lucian Blaga Sibiu
40 Universitatea Sapientia Miercurea Ciuc
41 Universitatea Ştefan cel Mare Suceava
42 Academia de Studii Economice Bucureşti
43 Universitatea Petru Maior Târgu Mureş
44 Universitatea Ecologică Bucureşti
45 Universitatea Hyperion Bucureşti
46 Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia
47 UMF din Craiova
48 Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti
49 Universitatea Spiru Haret Bucureşti

*Clasamentul este realizat pe baza rezultatelor ştiinţifice de relevanţă internaţională ale personalului universităţilor. Fiecare articol ştiinţific acceptat spre publicare de o revistă internaţională reprezintă, practic, o evaluare a pregătirii ştiinţifice a autorilor articolului de către experţi internaţionali de prestigiu.(ad-astra)
  
Topul primelor 25 de universitati din lume in anul 2006



1 Harvard Univ
2 Univ Cambridge
3 Stanford Univ
4 Univ California - Berkeley
5 Massachusetts Inst Tech (MIT)
6 California Inst Tech
7 Columbia Univ
8 Princeton Univ
8 Univ Chicago
10 Univ Oxford
11 Yale Univ
12 Cornell Univ
13 Univ California - San Diego
14 Univ California - Los Angeles
15 Univ Pennsylvania
16 Univ Wisconsin - Madison
17 Univ Washington - Seattle
18 Univ California - San Francisco
19 Tokyo Univ
20 Johns Hopkins Univ
21 Univ Michigan - Ann Arbor
22 Kyoto Univ
23 Imperial Coll London
24 Univ Toronto
25 Univ Illinois - Urbana Champaign
(Institutul pentru Invatamant Superior al Universitatii Jiao Tong din Shanghai )

Football Rankings - SEPTEMBER & OCTOBER 2007

FIFA/Coca-Cola World Ranking

Ranking  Team   Pts    Oct 07 +/-   RankingSep 07 +/- PtsSep 07
1 Argentina 1533 1 82
2 Brazil 1459 1 15
3 Italy 1387 -2 -101

4 France 1271 2 51
5 Germany 1245 -1 -85
6 Spain 1226 1 48
7 Netherlands 1207 -2 -39
8 Portugal 1203 0 34
9 Czech Republic 1174 2 92
10 Croatia 1155 0 4
11 England 1137 -2 -28
12 Romania 1086 0 49
13 Scotland 1049 1 24
14 Greece 1034 1 94
15 Mexico 978 -2 -48
16 Russia 960 10 109
17 Uruguay 900 2 11
18 USA 886 0 -11
19 Nigeria 841 4 -26
20 Poland 837 -4 -89
21 Norway 830 8 67
22 Ukraine 828 -5 -72
23 Cameroon 822 2 -34
24 Sweden 821 -4 -67
25 Colombia 801 -1 -61
26 Paraguay 799 5 49
27 Serbia 786 -5 -91
28 Turkey 771 -7 -112
29 Denmark 769 -1 -25
30 Japan 758 4 27
31 Guinea 727 -1 -25
32 Republic of Ireland 722 0 -11
32 Côte d'Ivoire 722 -5 -84
34 Bulgaria 717 1 -10
34 Senegal 717 6 32
36 Northern Ireland 716 0 9
37 Israel 707 -4 -25
38 Iran 703 2 18
39 Egypt 698 4 19
40 Mali 694 9 81
41 Switzerland 676 1 -7
42 Morocco 674 -4 -14
43 Tunisia 668 -6 -24
44 Finland 667 0 -11
45 Chile 644 2 20
46 Korea Republic 633 4 28
47 Ghana 632 -2 -39
48 Hungary 630 7 86
48 Bosnia-Herzegovina 630 -9 -56
50 Slovakia 600 -4 -63
(fifa.com)
Romania are o pozitie foarte buna in acest clasament tinand cont ca nu a mai participat din anul 2000 la un campionat mondial sau european.La varful ierarhiei Argentina si Brazilia isi disputa prima pozitie.

UEFA Team Ranking 2008(25 octombrie 2007)

                           03/04  04/05     05/06 0   6/07     07/08 rank08
1 AC Milan Ita 16.9285 31.6200 26.0675 27.9360 8.5675 111.119
2 Chelsea Eng 22.7125 25.1385 17.7610 28.4860 10.0625 104.160
3 FC Barcelona Esp 16.7230 17.1040 34.1620 20.2700 10.0625 98.321

4 Arsenal Eng 17.7125 19.1385 31.7610 18.4860 11.0625 98.160
    Liverpool Eng 14.7125 30.1385 17.7610 29.4860 6.0625 98.160
6 Olympique Lyon Fra 18.4550 23.7710 24.5680 18.3000 6.2490 91.343
7 Sevilla Esp 4.7230 16.1040 30.1620 31.2700 9.0625 91.321
8 Internazionale Ita 15.9285 22.6200 24.0675 16.9360 8.5675 88.119
9 Real Madrid Esp 21.7230 18.1040 17.1620 20.2700 10.0625 87.321
10 Manchester United Eng 15.7125 17.1385 12.7610 27.4860 11.0625 84.160
11 Newcastle United Eng 24.7125 27.1385 4.7610 22.4860 2.0625 81.160
12 PSV Eindhoven Ned 17.7875 24.9600 13.5025 17.7105 6.9900 80.950
13 Villarreal Esp 20.7230 22.1040 24.1620 6.2700 7.0625 80.321
14 Valencia Esp 29.7230 14.1040 5.1620 23.2700 7.0625 79.321
15 Bayern München Ger 10.5555 19.4885 17.4440 20.1350 7.6260 75.249
16 FC Porto Por 26.3825 13.6950 8.8150 15.6675 8.2490 72.809
17 AS Roma Ita 12.9285 8.6200 19.0675 20.9360 8.5675 70.119
18 Benfica Por 13.3825 13.6950 17.8150 18.6675 6.2490 69.809
19 AZ Alkmaar Ned 1.7875 27.9600 13.5025 18.7105 4.9900 66.950
20 Juventus Ita 12.9285 23.6200 23.0675 3.9360 1.5675 65.119
21 Werder Bremen Ger 1.5555 16.4885 14.4440 24.1350 6.6260 63.249
22 Espanyol Esp 4.7230 4.1040 14.1620 35.2700 2.0625 60.321
23 Olympique Marseille Fra 24.4550 3.7710 15.5680 5.3000 9.2490 58.343
AS Monaco Fra 23.4550 15.7710 14.5680 3.3000 1.2490 58.343
25 Steaua Bucuresti Rom 5.4300 11.8150 26.5550 10.7400 3.7920 58.332
26 CSKA Moscow Rus 1.9385 27.3000 10.3000 12.1860 5.6500 57.374
27 Schalke 04 Ger 6.5555 13.4885 24.4440 5.1350 6.6260 56.249
28 Middlesbrough Eng 3.7125 17.1385 25.7610 5.4860 2.0625 54.160
29 Sporting CP Lisbon Por 8.3825 25.6950 3.8150 9.6675 6.2490 53.809
30 Lille OSC Fra 4.4550 16.7710 16.5680 14.3000 1.2490 53.343
31 AC Parma Ita 9.9285 22.6200 5.0675 13.9360 1.5675 53.119
32 AJ Auxerre Fra 15.4550 19.7710 5.5680 10.3000 1.2490 52.343
33 Glasgow Rangers Sco 6.4335 7.5675 13.4025 15.2275 9.6500 52.281
34 Ajax Ned 6.7875 11.9600 15.5025 13.7105 2.9900 50.950
35 Shakhtar Donetsk Ukr 1.6085 12.6730 12.8975 14.1450 8.6085 49.932
36 FC Basel Sui 2.6185 9.8660 20.0935 7.3525 7.4850 47.415
37 VfB Stuttgart Ger 11.5555 14.4885 13.4440 3.1350 4.6260 47.249
38 Celtic Sco 15.4335 8.5675 1.4025 13.2275 6.6500 45.281
39 Panathinaikos Gre 6.3750 14.0350 7.1000 10.5400 7.2100 45.260
40 Girondins Bordeaux Fra 18.4550 3.7710 3.5680 12.3000 6.2490 44.343
41 Osasuna Esp 4.7230 4.1040 6.1620 27.2700 2.0625 44.321
Deportivo La Coruña Esp 21.7230 9.1040 5.1620 6.2700 2.0625 44.321
43 Olympiakos Piraeus Gre 5.3750 16.0350 7.1000 7.5400 7.2100 43.260
44 RC Lens Fra 8.4550 3.7710 13.5680 14.3000 2.2490 42.343
45 Tottenham Hotspur Eng 3.7125 5.1385 4.7610 23.4860 5.0625 42.160
46 Zenit St. Petersburg Rus 1.9385 11.3000 20.3000 2.1860 5.6500 41.374
47 Rapid Bucuresti Rom 1.4300 1.8150 23.5550 11.7400 2.7920 41.332
48 Celta de Vigo Esp 12.7230 4.1040 5.1620 17.2700 2.0625 41.321
49 Bayer Leverkusen Ger 1.5555 15.4885 3.4440 15.1350 5.6260 41.249
50 Club Brugge Bel 11.9385 10.0210 9.8150 6.5510 2.9075 41.233
......................................................................................................................
59 Dinamo Bucuresti Rom 7.4300 2.8150 10.5550 12.7400 2.7920 36.332
89 Partizan Belgrade Srb 5.4850 12.4025 3.0725 3.7010 0.8660 25.527
109 Red Star Belgrade Srb 5.4850 1.4025 6.0725 0.7010 4.8660 18.527
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2008.html



Imagini de la Patriarhia Romana

--Cateva imagini de la Patriarhia Romana intr-o zi de toamna a anului 2007--